Verpelét Vár-hegy

Megjelent: 2016. november 05. szombat Írta: Super User

A Tarna völgyében található ez a csonka vulkáni kúp, ami a környezetéhez képest 60 m-re emelkedik ki. A várat már régen elbontották, sőt a vulkáni kúp egyik felét is elhordták, de még így is nagyon látványos. A kráter peremén egy korláttal védett ösvényen halad. A legfelső részen nagyobb sziklák is vannak, ahonnan a nagyon bátrak leereszkednek a kráter belsejébe. Az egyik képen a jobb alsó sarokban egy kis piros pont az egyik ilyen kalandor ember, aki éppen akkor mászott le.

verpelet01

A kúp nagyon megkavarta a szelet, ezért a tetejéről indítottam a kisebb delta sárkányt a legkönnyebb KAP felszereléssel, és a mobius akciókamerával. Már majdnem viharos szél volt, és egyszer át is fordult a sárkány, de nem történt baj. Sajnos borongós, felhős idő volt, ami látszik is a képek minőségén.

verpelet02

verpelet03

A kúpon kívülre akartam navigálni a sárkányt a leszálláshoz, és elkezdtem ereszkedni a lépcsőkön lefelé, de ez nagy hiba volt, mert a kúp leárnyékolta hirtelen a szelet, és az egész felszerelés meredeken zuhanni kezdett. A sárkány beesett egy tüskés bozótos közepébe, a kamera meg a szélére. Kénytelen voltam a zsínórral kifelé rángatni, míg végül leszakadt. Aztán csak bemásztam, és kimenekítettem a sárkányt is. Meglepő módon alig van rajta sérülés.

verpelet04

Találatok: 3115