RIG műanyagból

Kategória: Technika Megjelent: 2018. július 30. hétfő Írta: Super User

A fém RIG elkészítéséhez nem árt speciális szerszámokat használni (satu, állványos fúrógép, stb..) Akinek nincs ilyen, az is megpróbálhat műanyaggal dolgozni. Hőre lágyuló műanyagot használtam, konkrétan PC előlaphoz rendszeresített takaró elemeket, de a nagyobb darabokhoz műanyag szemetes oldalát vágtam ki.


Ezeket jól lehet fűrészelni, illetve éles késsel, tapétavágóval többször megkarcolva, akár el is pattan. Öngyújtóval pár percig melegítettem a hajtások mindkét oldalát, és utána könnyen alakítható a műanyag. Csavarbehajtóval könnyen lehet fúrni. A szervó rögzítése a műanyag laphoz M2,5-ös csavarral történt, a többi M4-es szárnyas anyával.

Egy U alakú [E] műanyag lap aljába fúróval körbe fúrtam a szervó [A] helyét, majd éles késsel egyenesre faragtam, hogy szorosan illeszkedjen. (Ez tartott a legtovább.) Végül 2 db M2,5-ös csavarral rögzítettem.

Erre a műanyag lapra került az elektronika [C], és az akku is [D]. Felül M4-es csavarral lehet majd az ingához csavarozni.
A szervóhoz adták a kereszt alakú idomot, amit 4 db M2,5-ös csavarral erősítettem egy kisebb műanyag lemezhez. Erre a lemezre bármilyen RIG felcsavarozható a szárnyas anyákkal [B]. 

Kis tömegű kamerákat (100-200 g) könnyen elbírja.
A műanyag RIG 3 darabból állt össze, mert a PC előlapok rövidek voltak [G,F].

 

 

 

Találatok: 2816