Mezőmegyer 2017

Megjelent: 2017. május 09. kedd Írta: Super User

Az eredeti időpontban nem tudtam volna Mezőmegyerre látogatni, így nagyon jól jött a halasztás. Mivel eredetileg nem készültem, csak pár napom maradt a technika felélesztésére. Akkuk töltése, KAP kipróbálása, SD kártyák letakarítása, stb..

Szombaton reggel indultunk a fiammal borongós, ködös, esős időben. Még a fák tetején sem mozdult a falevél. Mezőmegyerre érve néhány autó, és sok gumicsizmás ember fogadott, mivel előzőleg esett. Szél nulla. Pár ninja sárkányt rángattak a többiek, igaz nagyon vidáman.

Aztán dél körül elkezdett felszakadozni a felhőzet, és egyre erősebben fújt a szél is. VÉGRE! A nagy rokkaku is repült, könnyedén húzta felfelé a könnyű automata KAP-ot. Alig 10 perc után viszont csinált egy szabályos légitámadást, és földhöz csapta a KAP-ot. Néhány műanyag alkatrész eltört, és az egyik szervó beragadt. Utólag derült ki, hogy a műanyag fogaskerekek kitörtek. Csak fém fogaskerekeset használok, kivéve ebben KAP-ban.

Így a fogató mechanikának lőttek. Ilyen esetre használok egy könnyű fix keretet, amivel tetszőleges irányba tudom a KAP-ot állítani még a földön. Az meg otthon maradt. Végül a helyzetet a szigetelő szalag mentette meg.

Egyre szebb időben, egyre jobb szélben repült már minden. A sarkany.info csapata most próbált ki több új sárkányt is. KTomi hozta a szuper távirányítós KAP-ját. Komplett számítógépet épített a KAP-ba, és a kezére csatolt dobozba is. A két rendszer rádión kommunikált egymással. Nagyon profi munka, főleg, hogy maga építette.

Később Komi is begurult, mármint kerékpárral, és rögtön reptette az új Fled sárkányát. Szerintem először fordult elő, hogy mindhárman egyidőben KAP-oztunk.

A kis kamerámat felküldtem Tomi, és Zsolt sárkányával is, és összességében a délután során 2800 kép készült. Ezek nagy része persze ugyanazt ábrázolja, mivel nem forgott a kamera. Ennek ellenére életem legjobb sárkányozása volt.

Jövőre biztos megyek!

(A képek nagyobb méretben is megnézhetők, ha külön lapon megnyitod őket.)

mezo20170

mezo2017a

mezo2017b

mezo2017c

mezo2017d

mezo2017e

mezo2017f

mezo2017g

mezo2017h

mezo2017i

Találatok: 1264